Novoooosti

02

Feb
2018
Freeride u Makedoniji
Posted by: Maja Nadjaković /1600
Već duže vrijeme osjećam da me privlači skijanje u dubokom snijegu. Provela sam poprilično dana svojeg skijaškog života na uređenim stazama; bili su to lijepi dani. Postojali su i oni dani kad bi nas ujutro dočekao friški snijeg i onda ne bih odoljela “zabranjenom” skretanju u magičan svijet izvan staza.
Više...

28

Dec
2017
Popis ski servisa u Hrvatskoj
Posted by: Maja Nadjaković /1267
Kvalitetu odmora na snijegu određuju fizička pripremljenost, znanje i adekvatna oprema. Već smo pisali o tome kako odabrati ski opremu..., a jednako tome je bitno i da vaša oprema bude servisirana. Zato vam donosimo popis servisa na području RH. I želimo vam uživanje na snijegu...
Više...

19

Dec
2017
Što sada radi naša snowboard olimpijka Morena Makar…?
Posted by: Maja Nadjaković /2927
Oduvijek me zanimalo čime se bave vrhunski sportaši kada završe sportsku karijeru. Većina ih je provela dobar dio života u posebnim uvjetima i potpuno drugačijem režimu. Svakodnevno su disali i živjeli svoj sport, i onda jednog dana kada to sve nestane stvori se posebna praznina.
Više...

17

Dec
2017
(re)Otkrivanje ljubavi prema snijegu iliti kako smo otvorili sezonu u Cortini
Posted by: Maja Nadjaković /1017
Ponekad treba skupiti hrabrosti i napraviti zaokret u životu. Nije lako jer vrlo često, slušajući i prateći onaj unutarnji glas, na van te odluke djeluju prilično nelogično. Ove sezone odlučila sam pauzirati s velikim organizacijama u skijanju.
Više...

12

Dec
2017
Kako odabrati ski opremu?
Posted by: Maja Nadjaković /9313
Skijanje je divan sport…spoj planine, snijega i tišine pruža posebne užitke i svatko tko je imao sreće osjetiti zadovoljstvo koje skijanje pruža, vjerojatno se zaljubio i sada na potpuno novi način planira svoje slobodno vrijeme i godišnji odmor. Bez obzira da li ste početnik ili povratnik, trebat ćete opremu.
Više...

26

Nov
2017
Snowkite – posebna sloboda na snijegu
Posted by: Maja Nadjaković /1185
Da li možete zamisliti da se vozite u predivnoj prirodi po netaknutom snijegu, na mjestima daleko od žičara i gužve, u svim smjerovima – uzbrdo, nizbrdo – ma gdje god poželite…? Da, takvo nešto je moguće i zove se snowkiting.   Snowkiting je relativno novi sport koji zadnjih godina privlači sve više zaljubljenika. Jednostavan opis […]
Više...

20

Oct
2016
U Kitzu skijanje počinje 22.10.2016.
Posted by: Maja Nadjaković /1231
Bez obzira što su se i u Hrvatskoj nedavno zabijelili vrhovi, otvaranje skijališta u okolnim zemljama planira se za kraj studenog. Ali, ne u Kitzbühelu. Krajem prošle sezone odlučili su sačuvati snijeg kako bi bili među prvim ne-glečerskim skijalištima koji će otvoriti svoje staze na početku nove sezone.
Više...

27

Sep
2016
Krećemo u novu avanturu
Posted by: Maja Nadjaković /1056
Lijepo je kako nas život može iznenaditi. Kada sam ove godine u 6. mjesecu završavala svoj posao u Skijaškom Učilištu (i HZUTS-u) razmišljala sam da ću najvjerojatnije u potpunosti izaći iz skijanja. Nakon 12 godina rada u učiteljskom i rekreativnom skijanju, lijepih iskustava i predivnih poznanstava pitala sam se da li je vrijeme za nešto […]
Više...